A Sólyom végveszélyben (Black Hawk Down)

Színes, amerikai háborús filmdráma.

A Sólyom végveszélyben (Black Hawk Down)

Tartalom, rövid leírás:

Húsz éve már, hogy Mogadishuban véres összecsapásban végződött az szomáliai felkelők és az amerikai kommandósok összecsapása. Ezen végzetes bevetés történetet vitte vászonra Marokkóban a Gladiátor rendezőjének vezetésével a forgatócsoport. Ridley Scott elérte, hogy a hajdani rajtaütés résztvevői közül néhányan a filmben is szerepeljenek ezzel is hozzájárulva a nyers valóság hitelességének. Ilyen szereplő néhány olyan pilóta, akik a Black Hawk helikoptereket vezették a bevetések alkalmával.

Érdemes még megemlíteni, hogy a kommandósokat alakító színészek a forgatás megkezdése előtt bevonultak katonának és a Fort Benning támaszponton gyakorlatoztak a Delta osztag tagjaival együtt. A taktikai feladatok mellett számos olyan feladatot is kaptak, mint például a sebesült társuk kimentése vagy egy rohamozás. Ennek volt köszönhető, hogy az átfogó felkészítés után a kamerák előtt már valóban úgy viselkedtek, mint a harcedzett veterán katonák.

Aki megnézi, mindenképp számítson egy izgalmas filmre. A szereplők között megtalálható többek között Jason Isaacs, Josh Hartnett, Eric Bana, Ewan McGregor, Tom Sizemore, William Fichtner és Orlando Bloom is.

Szerző : kisKocka


Rendező: Ridley Scott
Író: Mark Bowden
Forgatókönyvíró: Ken Nolan, Steven Zaillian
Zeneszerző: Hans Zimmer
Operatőr: Slavomir Idziak
Vágó: Pietro Scalia
Producer: Jerry Bruckheimer, Ridley Scott
Díszlettervező: Pierluigi Basile
Látványtervező: Arthur Max
Hang: Michael Minkler, Myron Nettinga, Chris Munro

Játékidő: 144 perc
Megjelenés: 2001.

Néhány kép:

A Sólyom végveszélyben (Black Hawk Down) A Sólyom végveszélyben (Black Hawk Down) A Sólyom végveszélyben (Black Hawk Down) A Sólyom végveszélyben (Black Hawk Down)

Képek : port.hu

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
Hogy tetszett?
  • Inkább nem
  • Talán
  • Nem rossz
  • Elmegy
  • Tetszik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .