BAFTA-díj

BAFTA-díj

A BAFTA, azaz a Brit Filmakadémia díjának átadója olyan európai filmes események közé tartozik, mint a Cannes-i Filmfesztivál vagy a Berlinálé. Középpontjában a kiemelkedő filmes teljesítmények díjazása, elismerése áll. 1947. április 16-án a londoni Hyde Park Hotel egyik szobájában alapították a brit filmvilág nagyjai a díjat. Az első elnök David Lean rendező volt. A szervezet azzal a céllal jött létre, hogy elismerjék a szigetország filmes életéhez leginkább hozzájárultak akár tudásukkal, akár tehetségükkel. Az alapítás után tizenegy évvel a Brit Filmakadémia beleolvadt a Guild of Television Producers and Directors to form The Society of Film and Television Arts-ba. Az összeolvadás után kapta a mai napig használatos nevét, a British Academy of Film and Television Arts nevet, azaz a BAFTA-t.


A díjátadó védjegyévé vált a BAFTA-maszk, amely a színházi tragikomikum ábrázolását szolgáló álarc mintájára készült. E maszkot Mitzi Cunliffe készítette el, akit 1955-ben bíztak meg ezzel a feladattal.

Forrás : filmzene.net

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
Hogy tetszett?
  • Inkább nem
  • Talán
  • Nem rossz
  • Elmegy
  • Tetszik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .