Skip to content

Archívum

Címke: Akció-vígjáték

Színes, amerikai romantikus vígjáték..

Magassági ámor (Baggage Claim)

Tartalom, rövid leírás:

A csinos Montana légiutaskísérő. Anyja ötödik házassága és húga közelgő esküvője miatt úgy dönt, ő sem akar lemaradni: 30 nap alatt vőlegényt szerez magának, akit húga esküvői próbavacsoráján szándékozik bemutatni családjának.

Barátai, Sam és Gail azt tanácsolják neki, ne keresgéljen idegeneket, próbálkozzék az exeivel, hátha valamelyikük már felnőtt a feladathoz. William, Montana egykori gimnáziumi osztálytársa taxisofőr, s szívesen furikázza a lányt a különböző randevúkra.

A repülőtér személyzete ezután minden lehetséges segítséget megad Montanának, hogy megtalálja az igazit. Nemcsak szólnak neki, mikor tűnik fel valamelyik expasija egy-egy járaton, de különböző trükkökkel fel is tartóztatják őket, amíg a lány odaér, és összefut a pasival egész “véletlenül”. Folytatás…

Színes, amerikai-francia akció-vígjáték.

Vérmesék (The Family)

Tartalom, rövid leírás:

Milyen szerepben látjuk Robert De Niro-t a legszívesebben? Természetesen, a maffiafonök szerepében. Megunhatatlan karakter. Sármosan idősödő, laza megjelenésű úriember, aki még mindig tartogat egy visszautasíthatatlan ajánlatot a számunkra.

A Vérmesékben is egy maffia család feje, 20 millió dolláros vérdíjjal büszkélkedhet. Feleségével (Michelle Pfeiffer) és gyerekeivel Franciaországba költözik, élvezve az FBI vendégszeretetét.

A biztonságos, csendes városka élete hamar megváltozik, mikor a család megjelenik. A másképpen gondolkodó amerikaiak csak bajt hoznak a városkára, nehezen illeszkednek be az új környezetbe, nem számítva arra, hogy ezzel magukat is veszélybe sodorják. Folytatás…

Színes, amerikai akció-vígjáték.


Női szervek (The Heat)

Tartalom, rövid leírás:

Itt az új “Sandra Bullockos” akció-vigjáték: Női szervek. Aki szereti az ötven felé közeledő, de még mindig nagyon dögös színésznőt, biztosan alig várja, hogy lássa újra a filmvásznon. Folytatás…

Színes, amerikai akció-vígjáték.

A maflás (Here Comes the Boom)

Tartalom, rövid leírás:

“Az élet zene nélkül, egy tévedés!”

A maflás 2012-es magyar bemutatójára kaptam én is jegyet, de elfelejtettem elmenni, így most szakítottam időt a filmre. Scott Voss (Kevin James) lusta, rendetlen biosztanár, nem érdekli a hivatása, természetesen, szingli és “mindent” megtesz, hogy meghódítsa gyönyörű kollégáját Bellát (Salma Hayek).

Scottnak nincsenek céljai, üres az élete, ezért felnéz a lelkes, elhivatott, bohém zenetanárra, Marty-ra (Henry Winkler). Marty és felesége gyermeket várnak idősödő koruk ellenére, így a karmester nehezen fogadja el az iskolaigazgató döntését, miszerint a szűk költségvetés miatt megszünnek a zeneórák, megszűnik az iskolai zenekar, elveszíti az állását.

Scott kiáll kollégája mellett, az igazgató megszorító intézkedései ellen, mert imponálni szeretne Bellának. Folytatás…

Színes, amerikai akció-vígjáték.

Scott Pilgrim a világ ellen (Scott Pilgrim vs. the World)

Tartalom, rövid leírás:

A mozis nyári szezont meghódító képregény adaptációk széles kínálata között egy meglehetősen különleges alkotás került bemutatásra 2010 nyarán.

A film alapjául szolgáló, 2004-ben megjelent hatrészes képregénysorozat szerzője
Bryan Lee O’Malley. Scott Pilgrim története nyugaton hatalmas népszerűségre tett szert a fiatal generációk körében.
A megfilmesítés jogát végül Edgar Wright brit rendező kapta meg, aki pályafutását rövidfilmek rendezésével kezdte, majd 2004-ben elkészítette azóta is legelismertebb filmjét, a Haláli hullák hajnala (Shaun of the Dead) című horror-vígjátékot.

Ez a maga nemében egyedülálló mozi a régi videójátékok és a manga látványvilágát ötvözi a napjainkban divatos geek-kultúrával, valamint fontos adalék a fiatal generációk ízlését megcélzó indie stílusú filmzene. Folytatás…

Még néhány érdekességclose