Skip to content

Archívum

Címke: Romantikus

Színes, amerikai romantikus vígjáték..

Magassági ámor (Baggage Claim)

Tartalom, rövid leírás:

A csinos Montana légiutaskísérő. Anyja ötödik házassága és húga közelgő esküvője miatt úgy dönt, ő sem akar lemaradni: 30 nap alatt vőlegényt szerez magának, akit húga esküvői próbavacsoráján szándékozik bemutatni családjának.

Barátai, Sam és Gail azt tanácsolják neki, ne keresgéljen idegeneket, próbálkozzék az exeivel, hátha valamelyikük már felnőtt a feladathoz. William, Montana egykori gimnáziumi osztálytársa taxisofőr, s szívesen furikázza a lányt a különböző randevúkra.

A repülőtér személyzete ezután minden lehetséges segítséget megad Montanának, hogy megtalálja az igazit. Nemcsak szólnak neki, mikor tűnik fel valamelyik expasija egy-egy járaton, de különböző trükkökkel fel is tartóztatják őket, amíg a lány odaér, és összefut a pasival egész “véletlenül”. Folytatás…

Színes, amerikai romantikus vígjáték.

Tükröm, tükröm... (The Mirror Has Two Faces)

Tartalom, rövid leírás:

A sok új, látványos, de erőltetett humorú mozi után vágytam valami jóra, romantikusra, értékre és párom tanácsára megnéztem egy régebbi filmet, egy “ma éjjel nem tudok elaludni” vígjátékot.

Tudtam, ha Barbra Streisand a főszereplő, rendező, producer, akkor nem fogok csalódni. Hiszen tudjuk, hogy Barbra Streisand kétszeres Oscar-díjas, háromszoros Golden Globe-díjas és többszörös Grammy-díjas amerikai színésznő, énekesnő, zeneszerző, rendező, forgatókönyvíró és producer. A legtöbb albumot eladott női előadóművész az USA-ban.

Ez a film az övé, benne van egyéni humora, benne van a “csúnya” és a lélegzetelállító Barbra is. Folytatás…

Színes, amerikai-angol romantikus film.

Értelem vagy érzelem?

Tartalom, rövid leírás:

Jane Austen világa egyszerű, de mégis lenyűgöző, ahol bármelyik nő szívesen eltengődne hátralevő napjaiban. Itt a férfiak erkölcsösek – vagy kevésbé – a főszereplő nő pedig egy vagyonos gavallérra vár, aki majd meghódítja szívét, ezzel elnyerve választottja kezét.

Az Értelem és érzelem című remekmű – melyet 1811-ben adtak ki nyomtatásban – hatalmas rajongó tábort szerzett magának az elmúlt évtizedek során, de az egykori írónő sikerét az 1995-ös filmváltozat tetőzte be, amikor is Ang Lee úgy döntött, hogy kezébe veszi az irányítást és híres, brit színészekkel játszatja el a regényt. A fogadtatás elsöprő volt, hiszen az összhatás kellemes és nagyszerű hangulatot biztosított, Lee filmje hűen Folytatás…

Színes, amerikai-angol romantikus dráma.

Tényleg felszabadít ez az út? - A szabadság útjai (Revolutionary Road)

Tartalom, rövid leírás:

Tényleg felszabadít ez az út?

A ’90-es évek közepére a Wheeler házaspár kétgyermekes családdá bővül. April (Kate Winslet) otthon marad, kertvárosi anyuka szerepét ölti a színészi pályára készülő fiatal nő már a múlté. Frank (Leonardo DiCaprio) aktatologatásból teremti elő a kenyérre valót, mint apja tette 20 éven át. Írói ambícióit bedarálta a gépezet. Egy nap April azzal az ötlettel áll elő, hogy költözzenek Párizsba, ahol ő munkát vállal, így férjének lenne ideje megtalálni önmagát.

A film a megrekedt életből való kitörés akadályait és öncsalásait mutatja be. Torokszorító történet, ami lassan, mégis eseménydúsan csordogál a maga 112 percében, melynek utolsó pergő kockáin csodás feloldásokat Folytatás…

Színes, amerikai romantikus vígjáték.

Minden végzet nehéz (Something's Gotta Give)

Tartalom, rövid leírás:

Öregedő esőben bolyongtunk a nyári Párizsban, hogy végre megleljük a híres “La Grand Colbert” éttermet a Vivienne utca 2. szám alatt. Régi vágyunk volt, hogy itt ünnepeljük megismerkedésünk egyik évfordulóját, legalább a bejáratnál. Arra gondolni sem mertünk, hogy megízleljük az élményt, mit jelenthet bent, egy kis asztalkánál vörösbort kortyolgatni és várni a kitűnő vacsorát.

Aki látta a Minden végzet nehéz című filmet, pontosan tudja, hogy mire gondolok. Mi már többször láttuk, hiszen a történet humora, Jack Nicholson (Harry Sanborn) és Diane Keaton (Erica Barry) zseniális játéka garantáltan időtálló. Harry igazi nőfaló, gazdag és hiú, még véletlenül sem kezdene harminc feletti nővel. Hiába az irigylésre méltó túlpörgött libidó, Harry szívrohamot kap legújabb barátnője Folytatás…

Még néhány érdekességclose