Skip to content

Archívum

Címke: Történelmi

Megölni Jézust

Jézus életét és halálát számtalan film feldolgozta már. Olyan alkotásból azonban kevés van, amely a rejtett, háttérben meghúzódó összefüggéseket is bemutatja, és Jézus történetén túl a kor társadalmi, politikai, közéleti viszonyaira is koncentrál.

93 stábtag, 4500 statiszta és egy 2000 éves történet – a National Geographic Channel megbízásából nagyszabású, egyedülálló alkotás készült, amely a korábbi filmektől eltérően, új aspektusból mutatja be Jézus keresztre feszítését. A Marokkóban forgatott Megölni Jézust című kétrészes film egyrészt megpróbálja megérteni, hogy milyen erők összejátszása vezetett Jézus megfeszítéséhez, másrészt nagy hangsúlyt fektet rá, hogy olyan nyersnek és emberpróbálónak mutassa be a korabeli világot, amilyen valójában volt. Folytatás…

Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol történelmi kalandfilm.

Gladiátor

Tartalom, rövid leírás:

Ismét egy kosztünös film, ami tetszett … Az elejétől a végéig a hátsómra szögezett.
A színészek alakítása mellett elismerést érdemel a rendező és az operatőr teljesítménye is. A becsület, a hűség és a hősiesség is lehetne a film kicsit hosszúra nyúlt alcíme.
A római birodalom fénykorában játszódó film főhőse egy katonai parancsnok, Maximus (Russell Crowe), aki az uralkodó örökösévé lép elő, de nem tud élni a lehetőséggel. A hatalmat, a megmérgezett “Cezar” cselszövő fia, az önző és hataloméhes Commodus (Joaquin Phoenix) ragadja magához. Hősünk nehéz sors elé néz, de mindvégig hű marad elveihez és cselekedeteivel kivívja mások elismerését, megbecsülését. Folytatás…

Színes, magyarul beszélő, amerikai történelmi dráma.

A rettenthetetlen

Tartalom, rövid leírás:

Nem vagyok a kosztümös filmek elkötelezett híve, de ebben a filmben ez az apróság fel sem tűnt. Vannak benne látványos harc jelenetek, de ez mellett a mondandója tartalommal bír. Leegyszerűsíthetnék, hogy egy skót “szabadságharc” az 1240. körüli évekből, de számomra ennél többről szól. Valódi történelmi alapokon nyugvó forgatókönyvet kapott Mel Gibson, melyet színészhez képest meglepően jól vitt képernyőre mint rendező… Nem mellesleg Ő a főszereplő is, mint Sir William Wallace… Le a kalappal előtte!
18 éven felülieknek! Folytatás…

Még néhány érdekességclose