Morgan Freemannel készít műsort a NatGeo!

Az Oscar-díjas színész műsorvezetőként és executive producerként is jegyzi az új sorozatot.

A National Geographic Channel és a Revelations Entertainment egy új, nagyszabású sorozat készítését jelentette be The Story of God címmel, melynek executive producerei Lori McCreary, James Younger és Morgan Freeman. A híres színész azonban nemcsak készítőként, hanem műsorvezetőként is megjelenik a sorozatban: ő kalauzolja végig a nézőket a világ különböző tájain. A The Story of God ugyanis annak jár majd utána, hogy az emberek a Föld egyes pontjain miként igyekeznek megérteni Istent.

Morgan Freeman a sorozatban mindent megtesz azért, hogy maga is Isten közelébe kerülhessen: vallási rítusokban vesz részt Ázsiától Dél-Amerikáig, és rendhagyó kísérleteknek is aláveti magát a tudomány és a vallás határterületeit feltérképezve. Mindemellett ellátogat a nagy világvallások fontos szent helyeire, felkeresi többek között Jeruzsálemben a Siratófalat, Indiában a Bódhifát, Mexikóban a maja templomokat és Texasban a több tízezer férőhelyes Lakewood „megatemplomot”. A műsorból ugyanakkor a régi idők vallási gyakorlatai se maradnak ki: Freeman régészek kalauzolásával meglátogatja egyebek mellett Stonehenge híres kelta műemlékeit, valamint Törökországban a 10 ezer éves Göbekli Tepe romokat is.


“Az ember Istenhez fűződő viszonya a legfontosabb kérdés az emberiség történelmében. Korokat és tájakat átívelő expedíciónk azt igyekszik megérteni, hogy a hit miként alakította az életünket, függetlenül attól, hogy milyen vallás követőiről van szó. Számomra a sorozat egy személyes, nagy kihívást jelentő Isten-keresés, és hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy végigvezethetem a nézőket ezen a csodálatos úton” – nyilatkozta a színész.

A sorozat valamennyi epizódja egy-egy fontos, Istennel kapcsolatos kérdést boncolgat, melyek vallástól és kultúrától függetlenül ősidők óta foglalkoztatják az embereket. Courteney Monroe, a National Geographic Channels vezérigazgatója elmondta: „A Revelations Entertainmenttel és Morgan Freemannel együttműködve egy lenyűgöző utazásra hívjuk a nézőket az emberiség Isten utáni vágyának megértésére. A The Story of God megalkotása során a tudományt, a történelmet, az antropológiát és a személyes tapasztalatokat is segítségül hívtuk. Ez egy bámulatos és gondolatébresztő történet hitről és spiritualitásról, tudományterületeken és vallásokon át.”

A The Story of God a tervek szerint 2016-ban kerül a National Geographic Channel képernyőjére, összesen 171 országban, 45 nyelven.

Forrás : Fox.com, Lontai Ildikó

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
Hogy tetszett?
  • Inkább nem
  • Talán
  • Nem rossz
  • Elmegy
  • Tetszik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .